Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće i apartmani u Ölandu

Öland – ovaj biser Baltičkog mora potpuno se razlikuje od drugih dijelova ove zemlje. Visoravan Stora Alvaret – gotovo gola površina otvorenog krajolika – ima vlastitu floru i faunu koja istovremeno obuhvaća biljke iz Sibira, ali i biljke s mediteranskog juga. Boje Store Alvareta koji se nalazu na UNESCO-vom popisu svjetske baštine podsjećaju na suhe provansalske visoravni.

 

Kilometarske pješčane plaže, morska kupališta i veliki broj sunčanih sati čine Öland idealnim odredištem za godišnji odmor – osobito za one najmlađe. Posjetom tvrđavi u Eketropu ćete otputovati u daleku prošlost i na jedan dan postati vitezom te vidjeti kako je život nekad bio pun uzbuđenja. Nemate vozačku dozvolu? U Ladbildslandetu to uopće nije važno – na kraju krajeva ovdje naši najmlađi preuzimaju volan.

 

Roditelji će možda poželjeti uživati u koncertu povijesnog ambijenta ruševina dvorca u Borgholmu, možda uživati u kraljevskom sjaju prilikom posjeta kraljevskom ljetnikovcu Solliden ili čak poći do povijesno-znanstveno zanimljivim stjenovitim formacijama u Byrumu. Zašto ne?

 

Boje Ölanda oduvijek inspiriraju mnoge umjetnike. Važnija djela možete razgledati u npr. U muzeju Himmelsberga u Ölandu.

Opustite se, odigrajte partiju golfa na jednom od brojnih terena ili se jedrilicom otisnite na pučinu. Uživajte u morskim specijalitetima u nekom od brojnih otočkih restorana.

 

Za Öland tako tipične srednjovjekovne vjetrenjače utjelovljuju ratarski duh ovog područja. Kraljevski posjed u Ottenbyu je izgradio još kralj Gustav Wasa, a služio je ne samo kao smještaj kraljevske obitelji nego kao primjer i uzor kvalitetnog seoskog gospodarstva. Tamo se sada nalazi umjetnički i obrtnički centar koji je naravno otvoren za posjetitelje.

 

Kao što su to učinili ljudi i ptice selice su otkrile Öland kao odlično mjesto za odmor. Ljubitelji i promatrači ptica mogu posjetiti postaju Ottenby i razne eksponate o povijesti prirode ovog otoka. Svakako možete uživati u pogledu iz ptičje perspektive prilikom posjeta svjetionika Lange Jån. Kuća za odmor uvijek je idealno polazište uza vaš godišnji odmor.