Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće za odmor i apartmani u Hunsrücku

Brdoviti krajolik Hunsrücka pruža zadivljujuću pozadinu područja uz rijeke Moselle, Nahe, Saar i Rajne, a istinski je raj za šetače i savršeno mjesto gdje se može doživjeti romantičan i netaknut pejzaž iz prve ruke.

Regiju također prožimlje bogata povijest. Ponekad posjetitelji vjeruju da su se vratili natrag u povijest u vrijeme kada je legendarni njemački odmetnik Schinderhannes, harao ovim krajem, a škriljevac, star 400 milijuna godina, izvlačio se iz rudnika ovog kraja još od Srednjeg vijeka.

Hunsrück je proslavila televizijska serija ''HEIMAT'', koja je prikazivala život u Njemačkoj u posljednjih 100 godina.

Unutrašnjost Hunsrücka, uključujući Saar-Hunsrück i Soonwald-Nahe parkove prirode, je izvanredna mješavina vrlo razvedenih dolina, planinskih lanaca, sa najvišim vrhom Porajnja – Erbeskopfom ( 818 metara ) i visokih platoa. Kao kraj divljih i romantičnih potoka, čudesnih formacija stijenja i prostranih šuma, idealno je odredište za pješačenje i opuštanje.

Osim zbog idiličnih gradića i vinogradarskih sela, koje krasi sasvim osobit šarm, rekreacijskih centara i područja za planinarenje, Nahe regija je najviše poznata po svojim finim vinima i dragom kamenju.

Strme litice i slikovita sela, prate liniju riječnih korita od Hunsrücka do Rajne. Nevjerojatno, ali istinito, na vrhovima Hunsrücka i uzduž rijeke Nahe, nalazi se skoro 40 dvoraca i palača.