Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće za odmor i apartmani u Eifelu

Eifel je područje koje nudi mnoštvo rariteta za uživanje. Brdovit krajolik u okolici gradova Aachena, Kölna, Koblenza i Triera, sačuvao je istinsku prirodnu ljepotu što ga i čini tako atraktivnim odredištem. Upravo vile, kuće za odmor i apartmani ovog kraja izvrstan su odabir za opuštajuć, aktivan i zanimljiv odmor.

Regija je oblikovana vulkanskim aktivnostima iz razdoblja kenozoika, kada su tajanstvene i agresivne sile zemlje našle svoj put do površine i izronile upravo gdje leži vulkan Eifel, ostavljajući gustu mrežu kraterskih jezera, poznatih kao ''Plave oči'' Eifela.

Kultura Eifela

Kulturno govoreći, valovito gorje Eifela ima mnogo za ponuditi. Već su Kelti i Rimljani ovdje ostavili svoje tragove. Izvrstan mozaik sačuvan u rimskoj Villi kod Otranga, jedan je od podsjetnika na rimska vremena. U 7. i 8.stoljeću osnovani su samostani u Echternachu i Prümu, započevši širenje svoje religije, znanosti i ekonomije. Iako se prije regija smatrala siromašnom, sa malo toga za ponuditi osim kraterskih jezera, moderna vremena su je sasvim preobrazila. Nepromijenjena je ostala pak ljepota izvornog krajolika i njegova srž - Eifel vulkan, koji je ugašen već 10.000 godina. S obzirom da mnogi ne mogu predočiti sliku Zemljine povijesti, muzej Eifel vulkana u Daunu, kao i Maar muzej ( muzej kraterskih jezera ), omogućuju uvid u dramatične zemljine procese. Spektakularan doživljaj omogućuje ''High-Tech'' računalna tehnologija koja simulira dim iz vulkana, stvaranje kraterskih jezera i izbacivanje lave prema posjetiteljima.

Iz Eifela prema svijetu

I u Brockscheidu je također, vruće. Ovdje već 5 generacija održava rijedak spektakl lijevanja zvona. U katedralama i crkvama diljem svijeta zvona odavde pozivaju vjernike na molitvu. I mineralna voda iz Eifela putuje svijetom kao osvježavajuć i zdrav napitak. Ovdje je posebno preporučljivo pješačenje u okružju ljupkih sela, utvrda, dvoraca, samostana, stijenja i jezera, vodopada i preko 500 mineralnih izvora koji pružaju pjenušavu zabavu.

Priroda u Eifelu

Brojna takozvana ''Maar'' jezera ( vulkanski krateri ispunjeni vodom ), poput Laacher jezera, su popularna među ljubiteljima sportova na vodi.

Krajolik karakteriziraju brežuljci i duboke doline, kojima dominiraju šume i livade. Ljepotama i atrakcijama ove regije svakako pripadaju Eifel jezera sa najvećim sistemom brana u Europi. Posvuda su očuvana i močvarna područja koja omogućuju prirodno okružje vodozemcima, a izolirana područja su dom rijetkim biljkama i ugroženim životinjskim vrstama.

Zemlja vina između Eifela i Rajne

Teško je vjerovati, ali mediteransko podneblje omogućuje optimalne uvjete za uzgoj grožđa u prelijepoj prirodi doline Ahr, koja je najveće područje u Njemačkoj gdje se kontinuirano proizvodi crveno vino. U Ahru raste jedna od najfinijih njemačkih vinskih sorti - burgundac iz Ahra. Već su Rimljani spoznali potencijal Ahr doline, kao područja za proizvodnju vina i smjestili su se u maloj, divljoj i romantičnoj dolini između Eifela i Rajne, zasadili prvu vinovu lozu i učinili područje sjeverno od Rajne riznicom blaga. Vinari ovog područja poštuju filozofiju ''kvaliteta, ne kvantiteta'', a danas se nude čudesni izleti kroz terasaste vinograde, koji osim prekrasnog pogleda, pružaju uvid u jedno od najboljih područja Njemačke za proizvodnju crvenog vina.