Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće i apartmani u Koruškoj

Koruška, najjužnija austrijska pokrajina smještena je između najviših planina alpske zemlje u podnožju Karavanki. Mnogobrojna ponuda privatnog smještaja, poput apartmana ili kuća za odmor u blizini skijališta ili većih gradova idealno su polazište za otkrivanje ove alpske zemlje. Pokrajina je koja se odlikuje velikim brojem sunčanih dana koji stimuliraju na istraživanje očaravajuće prirode.

U gornjem toku Drave, u dolini šumeće vode, impoznantne planine i rijeke tvore dojmljivu kulisu za najrazličitije aktivnosti-od pecanja do lebdenja padobranima. Očuvana priroda, u zimi očarana snjegom prekrivenih planina, bistrom vodom u ljetnim mjesecima u dolinama Gaila, Gitscha i Lesacha, na sunčanoj strani Alpa nalaze se kupališna jezera sa bistrom vodom. Izvrsne staze prikrivene snjegom, najmodernije žičare, liftovi, škole skijana obradovat će mnoge ljubitelje zimskih sportova.

Koruška je zemlja planina i jezera, bez obzira, skijaši, planinari, biciklisti, ljepotu Koruške doživjet će na jedinstven i sebi svojstven način.

U Klagenfurtu, glavnome gradu austrijske pokrajine Koruške nudi se raznovrsna ponuda gastronomskih užitaka. Samo neki od tradicionalnih specijaliteta poput -Kasnudelna,-Ritscherta, -Geselchtesa, ili -Sure Supe prenosili su se generacijski unutar obitelji a danas se osim u većim gradovima pripremaju i u očuvanim tradicionalnim gostionicama u ruralnim područjima. Jedan je od najljepših gradova u Austriji gdje se nalaze moderni butici, trendovski lokali, autohtone gostionice ali brojni muzeji i ugledne galerije.

Muzej moderne umjetnosti, Pokrajinski muzej s fundusom starorimskih umjetnina, Biskupski muzej, Landhausgalerie pa sve do Minimundusa nalaze se u Klagenfurtu. Na jezeru Wörthersee nalazi se Minimundus, svijet u malome, izložene su najljepše građevine svjeta koje su prezentirane u omjeru 1:25.